Vastauksena Pirjon kommenttiin Albionista (Genitura 10-2018) otan vapauden ja laitan tähän hänen karttansa perustekijät ilman kulmia, Kuuta ja tarkennuksia. Kartat ovat aina tekstiä havainnollisempia.

PIRJOK.jpg 

Kartasta näkyy miten Albion on keskeinen tekijä kartalla kuten Pirjo kommentissaan sanoi. Yodin toinen pohja, neliössä Neptunukseen ja oppositiossa Marsiin joten kartalle tulee - paitsi Yod - myös T-risti kiinteisiin merkkeihin, Neptunus kärjellä.

Kuinka kauan kestää että uusista kaukaisista Kuiperin vyöhykkeen pienistä planetoideista syntyy astrologisia tulkintoja, joihin voi luottaa, on avoin kysymys. Kukapa osaisi sanoa vielä paljon mitään Albionista? No netistä ronkkimalla voi löytää aloitteita tulkinnaksi, osa on arvauksia, päähänpälähdyksiä, osa perustuu liian hätäisiin johtopäätöksiin. Onko Albionilla tekemistä William Blaken runollis-mytologisen hahmon kanssa vai pitäisikö etsiä tulkinnan suuntaa muualta. Esimerkiksi tiukasti pitäytymällä esimerkkikarttoihin? Sekin tie on hyvin rajoittunut. Valitettavasti jäljelle jää vain tarve olla kärsivällinen ja katsoa miten astrologinen yhteisö siivilöi Albionista esiin merkityksiä, jotka kestävät ja ovat luotettavalla pohjalla. Mutta pioneerityötä voi jokainen tehdä tutkimalla omaa karttaansa ja Albionin asemaa siellä ja lähettämällä havaintojaan eteenpäin.

Netistä löytyy jo nyt jotain hakusanalla Albion in astrology tms. Katso esimerkiksi: http://www.vamzzz.com/blog/albion1992-qb1/ 

Mytologian Albion, Poseidonin poika ja Atlaksen veli, on myös mielenkiintoinen lähtökohta. Merten jumalan poikana ja maata kannattalevan Atlaksen veljenä Albionin merkitys liittyy valtameriin ja maahan. Blaken omassa visiossa Albion on jonkinlainen kantaisä, kantasolu, josta jakautuu uusia elämän ja ihmisyyden tyyppejä.

Koska Albion on hidas planeetta 290 vuotta kestävine kiertoaikoineen, sillä on vahva kollektiivinen, mundaani ja ihmiskuntaa kokonaisuutena koskeva merkitysmaailma. Ja siitä huolimatta hitailla planeetoilla on myös tuo henkilökohtainen sanoma, joka tulee aspekteiden kautta. Pirjon kartalla esim. pitäisi yrittää ymmärtää tuota T-ristiä ja Yod-kuviota - ja vielä yhdessä. Aspektien voimakkuusasteikko sanoaa että oppositio (vaikka ei tässä tarkka) Marsista on tärkein: seikkaluhenkisyyttäkö se heijastelee, halua kokea jotain eksoottista (Neptunus), vallata jokin uusi alue, kenties asua jossain kaukana kotoa. Tietysti Mars/Neptunus -nlieö tarjoaa mahdollisuuden tehdä jotain vähemmän hallittua tai suunniteltua, joka leviää käsiin. Mikä osuus Albionilla on tässä T-ristissä, on arvausten varassa. Albion on aspekteissa sekä järkeen (Saturnus) että mielikuvitukseen (Neptunus) ja ennenkaikkea omaan toiminnantarpeeseen ja haluihin (Mars). Periaatteessa Albion on karkeasti luokiteltuna Jupiterin ja Uranuksen kaltainen kokemuksia ja horisonttia laajentava uusi tulokas.

http://www.zanestein.com/Albion.htm

Albionin löytöasema oli v.1992 0.14 Oinasta - sekin on merkittävää, aivan eläinradan alussa. Se henkii jotakin, joka on juuri alkamassa, syntymässä. 0 aste Oinasta-Vaakaa - tasauskohdat ovat symbolisesti "maan solmuja", joissa kollektiiviset muutokset ja koko maata ja ihmiskuntaa koskevat trendit saavat alkunsa. Albion kantaa mukanaan uuden alun mahdollisuutta, ihmiskunnan uudistumista. Vanhimmat ihmiset kuuluvat Albion Jousimiehessä -sukupolveen, mutta elossa olevat useimmat vanhat ihmiset Albion Kauriissa - sukupolveen. Suuri osa meistä kuuluu Albion Vesimiehessä -sukupolveen, keski-ikää lähentelevät Albion Kaloissa - sukupolveen ja nuoremmat sukupolvet Albion Oinaassa -sukupolveen. Ja nyt syntyvillä lapsosilla Albion on kaikilla Härässä.

Myös idea kantaisästä, perustajajäsenestä, kollektiivisesta Isä-tyypistä, jonka mainitsin, voi olla - tai sitten ei - terveellä pohjalla. Alla kartta brittiläisestä William Pennistä, joka matkusti Englannista Amerikkaan ja perusti Pennsylvanian osavaltion 1600-luvulla. Se oli suhteellisen rauahanomainen siirtokunta, joka yritti tulla toimeen intiaanien kanssa ja käydä kauppaa ja kehittää omavaraisuutta, jonka turvin saattoi pärjätä uusissa olosuhteissa.

 

PENN.jpg

 

Pennin kartalla Albion on Kauriissa ja se toi esiin hänen hallinnollisia kykyjään. Albion on oppositiossa Marsiin: asiat olivat usein kriittisessä pisteessä, Englannin kuninkaiden suhde siirtomaihin vaihteli, omat alaiset vetivät välistä, oma poika oli hulttio jne. Pennin jälkeiset kuvernöörit olivat häikäilemättölmiä hyödyntäjiä. Penn vetäytyi Pennsylvaniasta takaisin Englantiin - osittain pettyneenä - mutta jätti hyvin rikkaan perinnön. Häntä voi pitää demokratian uranuurtajana, viisaana  hallintomiehenä ja rauhantahtoisena johtajana. Siirtokuntaan lähdön syy olivat uskonkiistat Englannissa. Penn oli puritaani ja kveekari, eikä hyväksynyt kaikkia kristinukson dogmeja (Jupiter/Pluto oppositiossa Neptunukseen). Mutta hän oli myös rahanarvon tunteva mies (Jup/Plu 8.huone), joka omisti laajoja maa-alueita - tosin hänen omaisuutensa takavarikoitiin jossain vaiheessa, mutta hän sai sen takaisin. https://fi.wikipedia.org/wiki/William_Penn

Onni täällä vaihtelee, taivaanisä suojelee...

On hyvä muistaa että kun Elisabeth I aikainen kapteeni, orjien kuljettaja ja merirosvo Sir Francis Drake purhjehti 1579 Kalifornian rannikolle, koko alue tunnettiin nimellä Nova Albion - Uusi Albion. Tässäkin tuo siirtokunta-idea pomppaa esiin.

Jatketaan harjoituksia.